Glazura de ciocolata

Glazura de ciocolata compozitie: 

150 g ciocolata de menaj
100 g zahar
50 ml apa

Preparare glazura de ciocolata:

Ciocolata se rade, zaharul se amesteca cu apa intr-un vas asezat pe foc, pana se dizolva. Siropul astfel obtinut sa fierbe 2-3 minute. Daca se doreste prepararea unei retete de glazura de ciocolata cu frisca, margarina sau smantana, se urmeaza indicatiile specifice fiecarei etape in parte.
Pentru a prepara reteta dorita (glazura de ciocolata fara unt, cu unt sau frisca lichida) intr-un lighenas pus pe un vas cu apa calda, ciocolata se amesteca cu lingura, adaugand in suvoi subtire siropul clocotit. Glazura de ciocolata trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri care curge ( cand se ridica lingura, dosul acesteia ramanae glasat).

Cum se face glazura de ciocolata care se intareste si nu se crapa:

Daca este prea consistenta, peste glazura de ciocolata cu lapte praf se mai adauga unt si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza pe un vas cu apa calda. Daca este prea subtire, se ia la o parte si se lasa sa se raceasca putin.

Cu glazura de ciocolata fara margarina se orneaza:

  • prajitura cu glazura de ciocolata si nuca de cocos
  • chec cu glazura de ciocolata
  • cornulete cu glazura de ciocolata

Glazura de ciocolata pentru ornat:

Glazura fiind mai consistenta, glasarea se poate executa cu lama unui cutit inoxidabil. Prajitura se unge deasupra, numai cat este nevoie, fara ca glazura sa se prelinga pe margini. In 1-2 ore, se intareste pe preparat. Se pot glasa si prajituri mai mari, care au suprafata dreapta sau din foi coapte separat si apoi aranjate cu crema:
  • prajitura cu mere si glazura de ciocolata
  • prajitura cu banane si glazura de ciocolata
  • prajitura negresa cu glazura de ciocolata
Glazura preparata din cantitatile de mai sus este suficienta pentru o tava mijlocie de cca 23/33 cm. Dupa ce s-a omogenizat cu untul, glazura de ciocolata pentru prajituri se toarna calda peste foaie, se intinde cu cutitul si se lasa sa se usuce, apoi prajitura se taie in bucati. Daca mai ramane glazura, aceasta se poate pastra in punga de nailon, la frigider sau congelator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu