paste la cuptor cu parmezan

Timp de preparare    - 30 minute

Dificultate                  - mediu
Cantitate                    - 4 portii











Ingrediente
v 400 g spaghete ;
v 200 g branza de vaci ;
v 300 g telemea ;
v 250 g parmezan ;
v 50 g seminte de floarea soarelui ;
v 50 g seminte de dovleac ;
v 50 g miezuri de nuca ;
v seminte de in ;
v 5 oua ;
v ceapa verde ;
v oregano ;
v 100 g unt ;
v pesmet ;
v sare ;
v piper ;
v curry ;
v rosii ;

Mod de preparare reteta paste la cuptor cu parmezan
Ø Spaghetele se fierb in apa cu sare si putin unt, ca sa nu se lipeasca intre ele. Se scot, se trec sub un jet de apa rece si se pun intr-o strecuratoare sa se raceasca.

Ø Semintele de dovleac, o lingura de seminte de in si semintele de floarea soarelui se pun intr-o tigaie fara ulei. Se adauga miezurile de nuca taiate in bucatele si se prajesc la foc mic cateva minute.

Ø Doua legaturi de ceapa verde se toaca marunt. Se amesteca bine cu o lingura de oregano, semintele si nucile macinate, sarea si piperul. Se pun intr-un vas mai mare impreuna cu pastele, ouale, branza de vaci si un praf de pudra de curry.

Ø Se adauga branza telemea si parmezanul dat prin razatoare, 50 g unt taiat in cubulete, se amesteca si se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Ø Se introduce tava in cuptor si se coace 30-45 de minute la foc mediu sau pana cand capata o culoare aurie.

Se servesc calde sau reci, cu parmezan ras sau salata de rosii.

Un comentariu:

  1. ROSE sei bravissima complimenti,mi sono unita hai tuoi lettori fissi passa ha trovarmi se ti va io sono ISABELLA ti aspetto smack

    RăspundețiȘtergere