spanac cu ciuperci gratinate

Ingrediente

v 400 g ciuperci proaspete sau 200 g ciuperci conserva ;
v 3 kg spanac proaspat sau 1,200 kg spanac conserva ;
v 175 g unt ;
v 175 g faina ;

v 2 oua ;
v 400 ml lapte ;
v 75 g pesmet ;
v 250 g cascaval ;
v sare ;

Mod de preparare

Ø Spanacul se spala intr-un vas cu multa apa, agitandu-se cu mana ca sa se curate de nisip. Frunzele se scot intotdeauna din apa, nu se scurge apa de pe ele, pentru a nu ramane impuritati sub frunze. Se considera bine spalate, cand in ultima apa nu mai ramane nisip pe fundul vasului. Se rup apoi frunzele (fara codite) care se mai pot spala intr-o apa, pentru verificare. Spanacul se fierbe in apa clocotita cu sare circa 20 minute, se raceste sub jet de apa rece, se scurge de apa si se taie marunt. In cazul folosirii conservei de spanac, se scurge de lichid si se toaca marunt.

Ø Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape apoi se introduc in apa cu sare si se fierb, dupa care se scurg, se racesc si se taie lame. In cazul folosirii ciupercilor conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame.

Ø Faina dizolvata in 100 ml lapte rece se inabusa in 100 g unt, se adauga sare si restul de lapte si se continua fierberea, amestecand pentru a nu se forma aglomerari, dupa care se adauga ouale unul cate unul, amestecand continuu.

Ø Ciupercile se inabusa separat in 50 g unt apoi se adauga in sosul format impreuna cu spanac, sare si jumatate din cantitatea de cascaval ras.

Ø Compozitia formata se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se presara cascaval ras deasupra si se introduce in cuptor pentru gratinare.
Preparatul se serveste cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu