friptura vanatoreasca din carne de vita

Ingrediente

v 1 kg muschi de vita ;
v 100 g telina radacina ;
v 200 g morcovi ;
v 100 ml ulei ;

v 100 g ceapa ;
v 50 g faina ;
v 25 g zahar ;
v 50 g mustar ;
v foi de dafin ;
v 100 g costita afumata ;
v 500 g macaroane ;
v 50 g unt ;
v 150 g cascaval ;
v 100 ml vin alb ;
v sare ;
v piper boabe ;

Mod de preparare

Ø Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii.Carnea de vita se spala si se sareaza. Macaroanele se rup si se fierb in apa clocotita cu sare dupa care se retrage vasul de pe foc, se adauga apa rece, se lasa 15 minute si se trec prin jet de apa rece.

Ø Carnea se impaneaza cu costita taiata fasii de 2-3 cm si se inabusa la cuptor in ulei cu 100 ml apa, impreuna cu ceapa, morcovii, telina si foi de dafin, adaugand circa 1 l apa fiarta. Cand carnea este inabusita, se scoate in alt vas, se raceste si se portioneaza.

Ø In sosul ramas, se adauga faina dizolvata cu 50 ml apa rece, mustar, piper, sare si se continua fierberea aproximativ 20 minute.

Ø Se paseaza sosul peste carne, se adauga zahar si se continua fierberea 10 minute. Spre sfarsit se adauga vin.
Preparatul se serveste cald, cu garnitura de macaroane, cascaval ras si unt topit deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu