pui sote cu ciuperci si sos de smantana

Ingrediente

v 1,300 kg carne de pui ;
v 150 g margarina sau unt ;
v 100 g morcovi ;
v 100 g patrunjel radacina ;
v 200 g ceapa ;

v 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g ciuperci conserva ;
v 100 g faina ;
v 300 ml smantana ;
v 500 ml lapte ;
v sare ;
   
Mod de preparare

1.   Carnea de pui se portioneaza si se sareaza, apoi se inabusa in 75 g margarina sau unt cu 100 ml apa si se scot separat.

2.   Ciupercile proaspete se curata si se spala dupa care se taie lame iar daca se folosesc ciuperci conserva acestea se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame.

3.   Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina curatate si taiate felii, se inabusa in margarina ramasa de la carnea inabusita, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, laptele fiert, smantana si sare si se fierb 30 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de carne.

4.   Ciupercile se inabusa in 75 g margarina sau unt, se adauga peste sosul cu carne si se mai fierb impreuna aproximativ 15 minute.
Preparatul se serveste cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu