chec cu cacao

Ingrediente

 v 2 oua mari ;
v 120 g faina ;
v 100 g unt ;
v 100 ml smantana sau lapte ;
v 100 g zahar tos ;
v 15 ml rom ;

v o lingurita cu varf praf de copt ;
v o lingurita cu varf gem din coji de portocale sau numai coaja rasa de lamaie ;
v un plic cu zahar vanilat ;
v o lingurita cu varf de cacao ;
v sare ;

Mod de preparare
1.   Se unge cu margarina solida o forma lunga si ingusta (35/6 cm) si se tapeteaza cu faina.

2.   Gemul, daca este fara sirop, se taie in bucatele, in faina, iar daca este cu sirop, ca dulceata, se adauga odata cu untul topit.

3.   Albusurile se bat spuma, apoi se adauga tot zaharul tos si romul si se bat in continuare, pana cand se intaresc din nou.

4.   Se adauga peste albusurile batute spuma galbenusurile, untul topit (dar rece) sau uleiul, smantana sau laptele, gemul (daca nu s-a taiat in faina) sau coaja de lamaie .

5.   Se amesteca prin rasturnare usor, cu telul, de 4-5 ori si apoi se adauga toata faina care a fost bine amestecata, in prealabil, cu praful de copt, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca prin rasturnare cu telul, pana cand se incorporeaza toata faina .

6.   Din compozitie, se toarna 2/3 in lungul formei. In restul de compozitie se pune repede cacaua, neaparat cernuta prin sita de sarma, se amesteca usor prin rasturnare, de 3-4 ori si se rastoarna, apoi, in lungul formei. Din loc in loc, se adanceste cu lopatica din plastic sau cu o lingura, ca aluatul sa iasa marmorat, la copt.

7.   Tava se introduce in cuptorul bine incalzit dinainte, la foc mijlociu. Cuptorul nu se deschide 20 minute. Dupa aceea, focul se mai poate reduce putin . Dupa 30-40 minute checul se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu