galuste cu prune


Ingrediente
-1 kg de cartofi
-1 kg de prune
-2 oua
-200 g de faina
-100 g de pesmet
-100 g de unt
-100 g de zahar
-1/2 lingurita de sare
-scortisoara
Mod de preparare
Se fierb cartofii dupa care se lasa sa se raceasca . Apoi, se dau prin masina de tocat. Se adauga ouale, faina si sarea.
Se intinde o foaie subtire care se imparte in patratele egale. Prunele se spala si apoi se taie in jumatate, dupa care se presara scortisoara macinata in fiecare jumatate de pruna in parte. Se pune cate o jumatate de pruna pe cate un patratel, iar apoi se face cate o galusca.
Se pune o oala cu apa (plus un praf de sare) la fiert. Cand apa clocoteste se lasa focul mic si se pun galustele rand pe rand. Galustele sunt fierte atunci cand acestea se ridica la suprafata apei.
Untul se topeste si se adauga pesmentul. Apoi se caleste amestecul pana cand pesmentul devine auriu. Dupa ce acest amestec se raceste se pun galustele si se tavalesc prin el. Se servesc reci, simple sau impreuna cu zahar.
În mod tradiţional, această reţetă se prepară din prune proaspete. Totuşi, ea se poate prepara şi în afara sezonului folosind prune uscate, fără sâmburi. Cel mai simplu este să folosiţi prune hidratate (dulci şi elastice) care se găsesc în marile supermarketuri. Dacă prunele sunt foarte uscate, hidrataţi-le în apă caldă (cât să le acopere) cu zahăr, scorţişoară şi puţin rom, timp de 30 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu