budinca de briose si fructe

O budinca cu continut scazut de grasimi
4-6 portii
Preparare : 10 min.
Timp de copt: 35-40 min.
  • 4 oua batute
  • 300 ml lapte smantanit ( max.2% grasime )
  • 150 ml frisca cu continut redus de grasimi
  • 1 lamaie,coaja rasa si sucul
  • 6 linguri miere lichida
  • 250 g briose din comert taiate in felii
  • 75 g cirese
  • 75 g prune uscate, taiate marunt
  • 100 g caise uscate, taiate in jumatati
  • 50 g felii de portocale glasate, taiate in sferturi
  • 1 varf de cutit nucsoara pudra
  1. Ungeti usor o forma termorezistenta cu capacitate de 1,4 l. Bateti la un loc ouale, laptele si frisca.
  2. Amestecati coaja de lamaie, sucul si mierea. Pregatiti suficiente felii de briose pentru a forma un strat si inmuiati-le pe fiecare in amestecul cu miere. Puneti-le deoparte. Incorporati ce a ramas din amestecul cu miere in amestecul cu oua.
  3. Asezati in straturi feliile de briose si fructele. Terminati cu felii de briose. Turnati deasupra, printr-o sita amestecul cu oua, apoi presarati nucsoara. Lasati sa se imbibe 10 min. apoi coaceti 35-40 min.